NIEUWSBRIEF ZOMER 2017

OVER TRADITIES, GROEN EN GOEDE COLLEGA'S

Tradities
Elk bedrijf heeft zo zijn jaarlijks terugkerende tradities, zo ook wij van Uit den Boogaard Hoveniers. Vlak voor Kerst sluiten wij bijvoorbeeld altijd het jaar af. Met veelal als ingrediënten: een prikkelende evaluatie van het afgelopen jaar, heerlijke erwtensoep, een goed glas en een vlammende vuurkorf.

Midzomers, vlak voor de vakanties beginnen, ruilen we de erwtensoep in voor de barbecue. Wel slowcooking natuurlijk, want er is altijd genoeg te bepraten. Afgelopen vrijdag hebben we de boel eens extra opgetuigd, want onze medewerker Lars Ludlage heeft het tuinleven bij ons ingeruild voor een prachtige functie op de groene ontwerpafdeling van de stad Rotterdam.


 

Von Gimborn Arboretum
Als afscheidscadeau aan Lars en welkomstcadeau aan Michiel Braggaar (Michiel is ons team inmiddels komen versterken), hebben wij een bezoek gebracht aan het Von Gimborn Arboretum te Doorn. Een parkachtig landgoed, aangelegd rond 1924 in opdracht van Max von Gimborn een vermogende ondernemer in inkt. Von Gimborn was een groot plantenliefhebber met een voorkeur voor coniferen. Het is er prachtig en een aanrader voor iedere tuinliefhebber. Grote naald- en loofbomen zijn hier tot volle wasdom gekomen. Een enorme rijkdom aan verschillende soorten, van origine dus coniferen maar in de laatste 60 jaar aangevuld met loofbomen. Een rondleiding van de oud-directeur, die de verhalen achter de bomen toelicht, geeft ons weer extra groene voeding. Boeiend leerzaam voor ons hoveniers. Voor jullie geïnteresseerden, ga eens kijken op een lome zondag. www.gimbornarboretum.nl

Natuurlijk hebben we de traditie in ere gehouden en bij thuiskomst is de barbecue opgestookt. Want ja, zo’n wandeltocht maakt hongerig. De vuurkorf is ook nog aangegaan en het glas is geheven. Lars, het ga je goed en bedankt voor aanwezigheid al die jaren. En veel succes in Rotterdam. 

De mannen van Uit den Boogaard Hoveniers